Wat onze cliënten zeggen

Tinka (31)

‘Ik wilde niet naar de fysiotherapie met mijn rug, want ik had al zo’n idee wat voor advies ik daar zou krijgen. Ga meer sporten! Nou ben ik helemaal geen sporter, dus zocht ik liever iets dat ik makkelijk in mijn dagelijks leven kon inpassen en dat ik kon volhouden. Oefentherapie Cesar leek me wel een goede optie. Na overleg met de verloskundige ben ik naar Tineke gegaan.

Het grappige is: ik had wel van de therapie gehoord, maar wist eigenlijk niet wat ik me erbij moest voorstellen. Eerlijk gezegd dacht ik dat het iets zweverigs was. Bleek dat even een misvatting. Het is namelijk allesbehalve zweverig. Een oefentherapeut bied je maatwerk, geeft je juist heel praktische tips en oefeningen die zijn afgestemd op je lichaamsbouw, je werk en je leefstijl. Ik werk in de zorg en juist daar is het belangrijk dat je je lichaam goed gebruikt. Zo leerde ik onder andere van Tineke hoe ik het beste een tillift kan inzetten.

Ik had veel aan de therapie. Na enige tijd was ik pijnvrij en kon ik me een stuk soepeler bewegen. De oefeningen die ik kreeg, moet ik wel blijven doen. Maar gelukkig zijn ze niet ingewikkeld en makkelijk vol te houden. Ik hoef er geen uren tijd voor vrij te maken en kan bepaalde oefeningen bijvoorbeeld ook doen tijdens het tandenpoetsen of als ik sta te koken. Aan deze therapie heb ik echt levenslang iets en dat vind ik er zo mooi aan.’

‘Zo’n twintig jaar terug had ik bepaalde klachten aan mijn heup. Als ik liep, deed het pijn. Mijn huisarts kon niet achterhalen wat die pijn veroorzaakte. Uiteindelijk verwees hij me toen door naar oefentherapie Cesar. Zo kwam ik bij José terecht. Tijdens de individuele therapie keek ze naar mijn lichaamshouding en manier van bewegen. En wat bleek? De klachten kwamen voort uit mijn voet. José begeleidde me zo goed dat mijn pijn na verloop van tijd verdween.

Het mooie van oefentherapie Cesar is dat het heel praktisch is. Je krijgt tips en oefeningen die je heel makkelijk in je dagelijks leven kunt toepassen. Ik weet nu waarop ik moet letten om overbelasting te voorkomen. En dat kan iets heel simpels zijn als: hoe kun je het beste stofzuigen of hoe pak je iets uit een hoge kast zonder jezelf te overstrekken?

Toen mijn individuele therapie klaar was, ben ik bewust de groepslessen gaan volgen. Ergens was ik toch bang dat mijn kennis op termijn zou versloffen en de pijn weer zou terugkeren. De groepslessen zie ik als een manier om mijn gezonde lichaamshouding en manier van bewegen te onderhouden en als dat nodig is bij te sturen. De lessen doen echt een aanspraak op je hele lijf. Het leuke is ook dat het nooit saai is. Bij de sportschool doe je elke week hetzelfde, hier is elke les anders. José, en ook Tineke trouwens, bieden een waanzinnige variëteit aan oefeningen.

Ik geniet van de lessen. Het gaat er gewoon heel relaxt aan toe. Voor mij is het een heerlijke manier om mijn lijf op te schudden en al mijn spieren aan het werk te zetten.’

Christa (55)

Meer weten? Bel of mail ons!